Login

Alexandra Szabo

Psiholog

Cate ceva despre impasul in cuplu...

 

Debutul fiecarei relatii pare si uneori chiar este un bun inceput.Ambii se plac, se tin de mana, se saruta, se iubesc.
Relatiile sunt/devin frumoase,cei doi se simt in confort unul cu celalalt, atunci cand intalneste partenerul/a potrivit/a.


Cand partenerul/partenera , dupa o perioada de timp, isi schimba comportamentul,e primul insight ca ceva e in neregula. Acesta e momentul cand incepe sirul de critici, agresiuni, reprosuri neintemeiate, dezbateri interminabile in miez de noapte,urmate de fobii diverse. Probabilitatea de a ajunge la consecinte ce pot deveni deastatoare,producand disfunctii in plan social, emotional, fizic, este de luat in seama.

 

Persoana nepotrivita (a fost alegerea ta) e acel patrener/a care creeaza disconfort: nemultumit/a de partener/a, nimic din ceea ce ea/el face, nu e bine, parca nu mai e nici asa de prezentabil / prezentabila cum era candva. Desigur ca e o grasa/un gras si vine si expresia ce insoteste discursul:"esti nu doar proasta ci si urata"si "esti nu doar prost dar si urat" . Unul dintre parteneri initiaza ideea de a merge la un psiholog bun pentru "a se repara". Prin prisma personalitatii, el/ea cred ca fiecare are drepatatea ei/ lui.

 

Sunt femei si barbati care, la primul "te iubesc", cred  ca au gasit partenerul/a ideal/a...din pacate, nici vorba de asta (mai sunt si rare exceptii).
Trebuie sa stim ca omul nepotrivit trece de la o stare la alta cu usurinta. El/ea invinovateste partenera/ul de furia lui/ei, de esecurile sale, de parca el/ ea este cel care le-a creat. Omul nepotrivit nu isi asuma responsabilitatea mereu.
Cu toate acestea,la anuntul unuia dinte parteneri care doreste separarea, afland vestea ca ea/el doreste separarea, partenerul/a vine si ii spune ceva: "Daca pleci se termina lumea pentru mine, nu mai fac, promit si jur". Faptul ca sunteti impreuna te face sa nu mai vezi pe unde mergi! In loc sa simti caldura si iubire, vei fi mereu  "in garda" .

 

"O căsnicie excelentă nu este aceea în care un cuplu perfect este împreună, ci una în care un cuplu imperfect învaţă să se bucure de deosebirile dintre ei." Dave Meurer

 

Articole noi