Login

Alexandra Szabo

Psiholog

Despre depresie

Câteva consideraţii despre depresie şi depresivi

Depresia poate fi privita ca o schimbare majora in viata  omului, trecand de la nefericire la suferinta, insotita de simptome diverse: de la  respiratia sacadata pana la  senzatia de sufocare, teama de a mai iesi din casa, teama de a interactiona cu alte persoane.

Depresivul isi pierde increderea in el insusi, nu mai vede solutii, toate par a fi fara speranta. Apare  astfel, gandire negativa asupra viitorului, persoana devenind incapabila sa infrunte dificultatile nou aparute in viata sa. 

Depresia este strans legata de problemele emotionale  si, in acest caz, e important ca impreuna sa  descoperim, care sunt rezervele persoanei aflate in suferinta, rezerve pe  care sa le aducem in plan costient pacientului  si de care acesta sa se poata folosi in mod constructiv si acasa, invatand sa isi gestioneze singur emotiile intre cele doua sedinte.

 Acestea  sunt persoanele care vad viata ca fiind o batalie, din dorinta de a obtine  aprecierea celorlalti dar si  pentru a nu dezamagi.

Sunt persoanele nesigure pe ele insele si au nevoie de confirmari din partea celorlalti, pentru a-si creea starea de bine, de util, uneori de indispensabil.

Oricine poate simti in anumite zile scaderi ale moralului dar ziua urmatoare ii poate reveni buna dispozitie. Acestea sunt cazurile fericite care nu pot fi definite ca depresie.

 

Articole noi