Login

Alexandra Szabo

Psiholog

Despre mine

Alexandra Szabo, Psiholog

Am inteles ca fiecare etapa isi are rolul ei bine stabilit, am realizat ca singura modalitate de a ramane in echilibru vine din felul in care gandim si cum percepem actiunile noastre si ale celorlalti.

Avem deseori sentimentul neputintei atunci cand viata ne pune fata in fata cu o situatie neplacuta, insa cheia salasluieste in chiar esenta acestor probleme. Suntem tentati sa cautam rezolvare in mediul exterior, devenind dependenti de medicamente, de medici, de credinte mai mult sau mai putin valide, insa uitam sa aruncam o privire chiar in interiorul nostru.

Ritmul accelerat al vietii moderne ne obliga sa „sanctionam” rand pe rand relatiile interpersonale, proiectele, hobby-urile, in final ajungand la autosabotare. Ne intrebam deseori de ce simtim ca trece timpul atat de repede, de ce intram in relatii conflictuale chiar daca suntem constienti de ele, de ce dezvoltam tulburari precum depresia, anxietatea, atacuri de panica, manifestari la nivel fiziologic si care este motivul pentru care in final ajungem sa dezvoltam moduri de a gandi si de a simti mai putin placute.

“Sunt uneori stări care parcă îşi pierd durata. Nu ştii - sau nu-ţi aduci aminte - când au început, ce le-a dezlănţuit, cum se transformă. Şi totuşi, din beatitudinea aceea tulbure se desprinde uneori un cuvânt, un strigăt, o melodie sau măcar o singură notă muzicală, care îţi rămâne necontenit prezentă, fără să te mire precaritatea sau chiar nesemnificaţia ei”. Mircea Eliade 

Ma numesc Alexandra SZABO, licentiata in psihologie la Universitatea Titu Maiorescu, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania ca Psiholog Clinician. Teza mea de avsolvire a fost: Gelozia ca forma de iubire; mit sau adevar.

  • Absolventa Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti
  • Master Psihologie clinica, hipnoza si interventii terapeutice de scurta durata, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti
  • Dezvoltare Personala in terapii cognitiv-comportamentale
  • Seminarii si workshop–uri pe teme diverse (Hipnoza Ericsoniana, Psihoterapii cognitiv-comportamentale, etc)
  • Voluntariat pentru Centru ABA Bucuresti